Meteen naar de inhoud

Fight Right Keurmerk

De missie van het NIVM is om te opereren als een maatschappelijk georiënteerd instituut op het gebied van vechtsporten. Vanuit dit instituut wil zij op zo veel mogelijk plekken in Nederland de maatschappelijke mogelijkheden van vechtsporten voor zich laten spreken. Door de inzet van programma’s, opleidingen en methodieken wil het team van het NIVM bijdragen aan lokale thema’s en problematieken. Dit doet zij in samenwerking met clubs, gemeenten, welzijn, zorg en het onderwijs. Clubs helpt zij hierbij om het juiste pedagogisch-didactische klimaat neer te zetten én een uitdagend aanbod te verzorgen voor uiteenlopende doelgroepen. Opleiding, ontwikkeling en ondersteuning zijn daarin erg belangrijk.

Het NIVM wil dit bereiken door:

  • Haar maatschappelijke functie en meerwaarden van de vechtsporten wijd te verspreiden én inzichtelijk te maken.
  • Het bevorderen van de belangstelling voor de vechtsporten onder jongeren.
  • Het opstellen van kwalitatief hoogstaande producten, diensten, ondersteuning- en opleidingsaanbod ten einde een bijdrage te leveren aan maatschappelijke thema’s en problematieken.
  • Het opzetten en uitvoeren van maatschappelijke programma’s en projecten, waarbij vechtsport een belangrijke pedagogisch instrument is.
  • Het neerzetten van een directe en vanzelfsprekende lijn met vechtsportclubs, gemeenten, onderwijs, welzijn en overheid.
  • Het verhogen van de kwaliteit van vechtsport in Nederland.
× Hoe kan ik je helpen?